Mobile World Congress

Tekniska framsteg

Den eviga kampen om vem som tillverkar den snabbaste och kraftfullaste mobilen fortgår som vanligt utan den minsta dämpning i hastighet. I slutet av förra året lanserade Apple sin sjunde generation av iPhone med iPhone 7 och iPhone 7 Plus som är efter följarna till dom tidigare iPhone 6s och 6s Plus. Därmed tog Apple tillbaka tronen från Samsung som i början av året släppte sina modeller Galaxy S7 och S7 Edge.

Nu går Mobile World Congress av stapeln i Barcelona den 27 feb till 2 mars och redan har LG presenterat sin nya modell G6 som är efterföljaren till deras mindre omtyckta LG G5 som förra året försökte slå världen med häpnad med sin modul tillbehör som dessvärre för LG inte blev någon hit. Med LG G6 har LG gått tillbaks till en mer klassisk telefonmodell liknande LG G5 utan modul möjligheter. Modellen har tagit emot med ovationer av mobiljournalisterna och väntas bli en succé.

Mycket kring LG G6 var redan känt innan modellen presenterades. Om LG själva väljer att läcka uppgifter eller inte är det ingen som vet med i princip all fakta fanns tillgängligt redan veckor före presentationen.

LG G6

Även kring Samsungs nya modeller Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus har det läckt uppgifter men av mindre skala och Samsung verkar försöka hålla tyst om modellerna för att skapa lite mer hype kring releasen. Samsung behöver verkligen en succé med dom nya modellerna med tanke på katastrofen kring Note 7 modellen som orsakades av brinnande och exploderande batterier vilket medförde att dom fick dra tillbaks modellen från marknaden. Samsung håll presskonferens igår och avslöjade att dom kommer att presentera dom nya modellerna på ett eget releaseparty 29 mars.

samsung galaxy s8

Huawei presenterade även sina nya modeller P10 och P10 Plus och samarbetet fortsätter tillsammans med Leica för deras mobilkameror och dessa är en klar uppgradering sen dom tidigare P9 modellerna. Ett klart roligt design och försäljningsknep som Huawei har gjort är ett samarbete med Pantone som har försett en Huawei med en av färgerna till dom nya modellerna och det är en färg dom har valt att kalla Greenery och detta är en färg framröstad till årets färg 2017.

Huawei P10

Frågan nu är vilken av tillverkarna som kommer att ta över tronen för kraftfullaste och bäst säljande mobiltelefon från Apple? Och är det bara tillfälligt tills i höst när Apple väntas att släppa nästa modell av iPhone som även kommer att vara 10 års jubileet av iPhone.

Även om modellerna inte från LG, Samsung och Huawei finns på marknaden är redan tillbehörs industrin i full gång med att lansera tillbehör till dom olika modellerna.

Redan nu hittar vi skal till Galaxy S8 Plus på flera olika sidor på nätet och du även köpa Galaxy S8 fodral. Och på den svenska marknaden har redan en återförsäljare fått in Huawei P10 skal.