Appar för resan

Appar till resan

Det finns en mängd olika appar som kan vara bra att ladda ner inför resan. Till barnen handlar det om att ha en väl laddad telefon eller surfplatta så de underhåller sig själva under hela restiden. Men lika viktigt är det att ladda ner appar för att underlätta praktiska delar av semestern så som bokning av hotell och för att hitta rätt. Här kommer några appar som kan underlätta resan kommande sommar. Appar som lägger grunden till en bra resa.

 Hotels.com

En av de riktigt stora sidorna på nätet där man kan boka hotell är hotels.com. Självklart har de en egen app som man kan använda för att boka hotell runt om i hela världen. Leta, boka och betala genom appen. Enkelt och snabbt.

 Transports Maps

Denna bör du ladda hem i lugn och ro i hemmet innan resan påbörjas. Första gången man startar upp den får man välja vilka städer (i världen) man vill resa i. Utifrån det presenteras kollektivtrafiken med bussar, tåg, tunnelbana m.m. En stor fördel är att man inte måste vara uppkopplad för att utnyttja appen. Koppla upp dig hemma och gör klart allt innan avgång så kan du sedan resa enkelt i sommar. 

Skype

Borta bra men hemma bäst. Inte minst eftersom det är hemma som vi har våra nära och kära. Att ringa hem är däremot extremt dyrt om man är utanför Sveriges gränser. Nu har det visserligen blivit lite billigare så länge man är inom EU men utanför dess gränser blir det ännu dyrare. Då är det bra att ha Skype. Så länge man har tillgång till wi-fi kan man ”skypa” hem dvs ringa gratis över skype så länge som mottagaren också har detta program. Betydligt trevligare att skicka en hälsning på detta sätt än att skicka ett torftigt vykort där det står att man har det bra.